06.07.2011 15:58

Důkaz svědeckou výpovědí náměstka legislativního odboru Ministerstva spravedlnosti

Na začátku mého PŘÍBĚHU stál Metodický pokyn na sjednocování rozhodování sodů v otázce výživného.pdf (191,6 kB) Ministerstva spravedlnosti, kde se výživné vypočítává podle příslušené procentní sazby a neobsahuje žádné konkrétní částky jako Německé tabulky výživného – hanba pro českou justici . Příslušnou procentní sazbu jsem tedy uvedl do svého žalobního návrhu na úpravu výživného. Reakcí soudu (soudkyně JUDr. Smitkové) bylo, že je takový žalobní návrh nesrozumitelný a nevykonatelný viz. Příběh  II. díl - Reakce soudu.

 

Dne 27. června 2011 se konala tisková konference Ministra spravedlnosti k novele Obchodního zákoníku, kde se do české justice nevybíravě tvrdě opřel náměstek legislativního odboru Ministerstva spravedlnosti Mgr. Korbel, Ph. D.

„Celá ta kauza dokumentuje určitý způsob uvažování české justice, v situaci, kdy není právem řešena nějaká otázka, tak k ní značná část české justice přistupuje tak, že to nelze a co není výslovně upraveno v zákonech, tak je to absolutně neplatné."

"To je ovšem princip veskrze špatný!"

Veskrze špatný způsob uvažování české justice je dán tím, že po revoluci v justici zůstali soudci „uvažující podle principů“ komunistického práva, které bylo založeného na extrémním formalismu a legalismu spojeném s jednoduchým kognivistickým modelem interpretace práva. Od těchto soudců se pak naučili „uvažovat“ i nově jmenovaní soudci, což je ostatně intelektuálně podstatně jednodušší než komplexní sofistikované pojetí práva na přelomu 20. a 21. století.

„Prepadli sme ilúzii, že postupne budeme dopĺňať justíciu mladými sudcami, ale keď mladý sudca príde na okresný súd, kde má desať starých kolegov, tak o pár mesiacov začne súdiť ako oni.“

bývalý federální ministr vnitra Ján Langoš

Při tomto způsobu „uvažování“ české justice je tedy velmi pravděpodobné, že narazíte na nějakého soudce, který bude o v zákoně neobsaženém žalobním návrhu (např. procentní sazba výživného) účastníka řízení „uvažovat“ jako o nepřípustném. "To je ovšem princip veskrze špatný!"

Pokud se dostanete do této situace, podejte návrh na provedení důkazu svědeckou výpovědí náměstka legislativního odboru Ministerstva spravedlnosti Mgr. Korbela Ph. D. nebo jako důkaz použijte záznam z tiskové konference.

 

 

 Video HD! Při pomalejším připojení k internetu se může video zadrhávat. Zastavte přehrávání a počkejte, až se vido načte do paměti.

—————

Zpět


ADIKIA DOPORUČUJE

www.iustin.cz 

 www.justicetv.eu