19.03.2019 19:55

Burešovi zoufalci

Autor: Luboš Meszner

Čím déle nám zde vládne Burešova bolševická vláda, tím více se v plné nahotě ukazuje, že jediným kritériem pro ministerské křeslo je hluboký průnik Burešovým konečníkem a odborné znalosti jsou zcela podružné. Ukázkovým příkladem je ministryně průmyslu a obchodu Nováková („Data jsou drahá, protože je nepoužíváme.“) nebo ministryně financí Schilerová, která na místo dorovnání plateb zdravotního pojištění za státní pojištěnce na úroveň plateb pracujících občanů, chtěla tyto platby státu zrušit a všechny náklady přenést na zaměstnavatele. Na titul „Největší osel“ této vlády však kandiduje narychlo z klobouku vytažený ministr nespravedlnosti Kněžínek.

Vládní koalice se na včerejším jednání domluvila, že bude od roku 2021 vyplácet náhradní výživné, ale před tím se prý musí přitlačit na neplatiče výživného, čímž byl zaúkolován právě ministr nespravedlnosti Kněžínek.

Boj s neplatiči alimentů

Poslední věcí, na které se obě strany shodly, je zavedení tzv. zálohovaného výživného, které by mělo pomoci těm rodičům s dětmi, kterým druhý z rodičů neplatí zákonem vyměřené alimenty.

 „Zákon o zálohovaném výživném vzejde v platnost tak, že od příštího roku se zpřísní podmínky neplatičů výživného a od roku 2021 vejde v platnost tzv. zálohované výživné, které nepřesáhne v nákladech pro státní rozpočet částku 1,2 miliardy korun,” komentoval shodu předseda ČSSD Jan Hamáček.

Připravme podmínky, abychom neplatičům ještě více zkomplikovali život a donutili je k placení. Musí se to svázat i s dalšími dávkami,” apelovala po jednání Schillerová.

Zdroj kanálie Novinky.cz ZDE

Na veřejnost už dokonce unikla některá opravdu velmi tvrdá opatření.

Pokračování článku Boj s neplatiči alimentů

Maláčová ve spolupráci s ministrem spravedlnosti Janem Kněžínkem (za ANO) připravili zpřísnění podmínek pro neplatiče výživného. „Je to tucet opatření. Jsou tam různé kampaně, ale i postihy. Chceme nově po vzoru řidičského průkazu zabavovat také zbrojní, lovecké, pilotní průkazy. Zvažujeme také možnost zákazu hraní hazardních her,” doplnila Maláčová.

Zdroj kanálie Novinky.cz  ZDE

Kolik rozvedených otců neplatičů výživného má pilotní průkaz? Jak chtějí někomu zabavit zbrojní průkaz, když ho bude potřebovat k výkonu zaměstnání (pomáhač nebo ostraha objektů)? Jak chtějí někomu zakázat hraní hazardních her? To jsou otázky, na které se marně hledá rozumná odpověď. Možná se také dočkáme zabavování tramvajenek, stravenek nebo zákazu návštěv kina. A co rovnou při rozvodu všem otcům přikázat nosit na viditelném místě židovskou hvězdu s nápisem otec?...  

Ačkoliv je statisticky prokázáno, že matky jsou na tom s platební morálkou výživného mnohem hůře než otcové (je jich méně, tak to není tak vidět), uvažovaná opatření jsou zjevně genderově nevyvážená. Opatření je tedy potřeba rozšířit také o zákaz návštěv kadeřnických salónů, nehtových studií, solárek, butiků, klenotnictví ……

Přijde vám to jako zhovadilost? Máte naprostou pravdu. Celé to je opravdu totální zhovadilost, která rozhodně problém s neplacením výživného nevyřeší, kdy zde už dříve byla učiněna celá řada mnohem tvrdších opatření a nikdy to nikam nevedlo. Například  buzna Pospíšil v roce 2010 zvýšil tresty za neplacení výživného a jediným výsledkem byly totálně přeplněné věznice pro společnost nijak nebezpečnými neplatiči výživného. Nakonec z toho v tichosti vycouvali a tresty opět snížili. Zbavovaní řidičáků také zjevně nepřináší kýžené výsledky, jinak bychom se dnes nemuseli bavit o náhradním výživném.     

Debilita socanské ultrafeministky Maláčové asi nemůže nikoho překvapit, ale pokud se kuní ksicht Kněžinek podvolil na té zhovadilosti spolupracovat, prokázal tím svojí absolutní nekompetentnost vykonávat funkci minstra nespravedlnosti a stává se největším oslem vlády estébáka Bureše.

 

Být teď v pozici „chodící peněženky“ (rozvedeného otce s uloženou povinností platit výživné)nejspíše bych se z těch jejich „brutálních“ opatření pochcal smíchy. Co však nelze brát na lehkou váhu je ona zmíněná kampaň, která už nejspíše začala. Všimli jste si toho?

Prý se jedná o pomoc rodičům s dětmi, kterým druhý z rodičů neplatí
zákonem vyměřené alimenty.

Je to výplod debilní redaktorky kanálie Novinky.cz  Renáty Bohuslavové, která „zasvěceně“ píše o věcech, kterým absolutně nerozumí nebo to převzala od některého z ministrů? 

Ať tak nebo tak, jde o brutální dezinformaci, která je velmi nebezpečná, protože u nezasvěcených osob vyvolává zcela nepravdivý dojem, že zde máme nějaký zákon o výživném  a pro všechny podobné případy tak platí stejná pravidla pro stanovení výživného a pokud tedy někdo řádně neplatí výživné, je to darebák, který porušuje zákon.

Apeluji proto na všechny „chodící peněžnky“, aby takové brutální lži nenechávali bez povšimnutí a zabránili jejich dalšímu šíření. Materiálů k tomu je na stránkách Adikie dostatek.

 

—————

Zpět


HLEDEJ NA ADIKII

Použijte funkci 

HLEDAT zadáním klíčového slova.

 


KONTAKT ADIKIA

infoadikia@seznam.cz


ADIKIA PŘEDSTAVUJE

ministr nespravedlnosti vylosovaný přes noc z klobouku

SIMSALA BIM

JUDr. Jan Kněžínek, Ph.D.

pro zvětšení klikni na obrázek


ADIKIA PŘEDSTAVUJE

ministryně asociálního ministerstva práce

Dipl.-Pol. Jana Maláčová, MSc.

pro zvětšení klikni na obrázek


ADIKIA PŘEDSTAVUJE

justiční rekordmanka

ing. Taťána Malá

CELÝCH 13 DNŮ

byla v čele

Ministerstva nespravedlnosti

pro zvětšení klikni na obrázek

písnička

CONTROL(k)A