12.04.2020 08:19

Zase ty chudinky samoživitelky

Tento článek nechce zlehčovat nelehkou situaci některých samoživitelek, ale pouze upozornit na jejich bezbřehé zvýhodňování na úkor ostatních občanů.

Minulý týden se v Poslanecké sněmovně v rámci legislativní nouze řešila situace kolem cestovních kanceláří, které nejsou schopny lidem vracet peníze za již zaplacené zájezdy. Problém se má vyřešit tím, že budou vydávány poukazy na jakýkoliv jiný zájezd v jiném termínu. Teprve pokud by poukaz nebyl vyčerpán do jednoho roku, tak se vrací peníze. Výjimkou z toho měli být invalidi a důchodci, kterým by se peníze vracely hned. K tomu podala skupina Burešových podržtašek pozměňovací návrh (ZDE), aby se tato výjimka vztahovala i na samoživitelky. Tento návrh nakonec jednomyslně odsouhlasili všichni přítomní poslanci napříč politickým spektrem (ZDE).  

Tady něco „nehraje“. O samoživitelkách se zde hovoří jako o chudinkách, které se svými dětmi přežívají na hranici bídy, zároveň ale mají dostatek finančních prostředků na zahraniční zájezdy?

Proč stejná výjimka neplatí i pro rozvedené otce, kteří řádně platí zlovolně stanovené výživné, čímž vynahrazují péči o dítě (alespoň tak to odůvodňuje přetrvávající komunistická judikatura)?!

Tak jak to tedy je nevážení poslanci?! 

Jste banda idiotů, kteří se jen chtějí zviditelnit populistickými návrhy absolutně nehledě na realitu, podobně jako Burešova podržtaška Švindlerová, která slavnostně propagovala finanční pomoc všem OSVČ, ačkoliv ve skutečnosti díky podmínkám jejího návrhu na tuto pomoc téměř nikdo nedosáhl? Nebo je na místě přehodnotit postavení samoživitelek ve společnosti a přestat z nich dělat chudinky?

S ohledem na koronavirovou sekyru zatnutou do státního rozpočtu, kterou budou splácet ještě děti současných samoživitelek, je tedy do budoucna nutné provést důkladné šetření jejich skutečné životní úrovně, kdy drtivá většina z nich žije normálním partnerským životem a tedy není potřeba je jakkoliv zvýhodňovat na úkor ostatních občanů, zejména těch skutečně potřebných samoživitelek, které se mohou rekreovat tak maximálně v parku na sídlišti.

Ilustrační foto – samoživitelka na dovolené

—————

Zpět


HLEDEJ NA ADIKII

Použijte funkci 

HLEDAT zadáním klíčového slova.

 


KONTAKT ADIKIA

infoadikia@seznam.cz


ADIKIA PŘEDSTAVUJE

ministryně nespravedlnosti

matka justiční mafie

Mgr. Máňa Benešová

pro zvětšení klikni na obrázek